Ekoplanet, Kamomillblomma mald - Matricaria chamomilla 100g

49,00 kr
Inkl. moms
  • naturligt ursprung
  • en medicinalväxt sedan antiken
  • används bland annat inom skönhet
  • hjälper till att lugna ner sig och komma till ro 
  • passar i infusion/örtte

Jämförpris: 490kr/kg

Kvantitet
1
I Lager

Kamomill ursprung

Kamomill (Matricaria chamomilla L.) når från 15 till 50 centimeter och kan kännas igen på grund av sin ganska starka lukt. Kamomill kommer från den östra delen av Medelhavet och är nu populär över hela världen. Den kännetecknas av blomkorgar med en diameter på 1,5 till 2,5 cm med vita kronblad och ett gult centrum. Kamomill skördas efter att blomningen börjar och används framgångsrikt som en ingrediens i olika medicinska preparat eller tillskott, eftersom de innehåller många näringsämnen.

Vad är kamomill bra för?

Det är kamomillblommorna som är mest värdefulla, eftersom de innehåller en stor mängd eterisk olja och är rika på vitaminer och mineraler. Förutom flavonoider och antiallergiska ämnen innehåller blommorna även fytosteroler, fenolsyror, katekin-tanniner, polyacetylener, kolin, kumarin samt mineralsalter.

* I kosmetiska används både blommor och blad, men också den eteriska oljan från hela växten. Kamomill växtextrakt har en lugnande och avslappnande effekt på trött eller irriterad hud, varför de föredras i kosmetiska produkter för känslig eller missfärgad hud.

* Kamomillextrakt har använts i hårvårdsprodukter i flera år. Kamomill anses vara ett bra medel för vård av ljus och slitet hår. Denna ört gör håret ljusare - även färgat hår. Hårets tillstånd också förbättras, för tack vare innehållet av många mineralföreningar i.

* Torkade kamomillblommor smakar gott som kamomillte. Örten har en aromatisk doft och en milt bitter smak som många uppskattar. Örtte som kan drickas som det är eller blandas med andra torkade örter och blad för en kopp te. En kopp kamomillte på kvällen hjälper till att lugna ner sig och komma till ro inför natten.

 Finns det några biverkningar med kamomill?

Kamomill är en mild och säker ört. Dock bör den undvikas av personer med en känd allergi mot kamomill. Produkter som innehåller kamomill ska användas i enlighet med tillverkarens rekommendationer och riktlinjer.

Ingredienser: Kamomill (Matricaria flos) torkade blom 100%

 Dosering: Häll 2,5 dl kokande vatten över 1-2 tsk ört och låt dra i 5-10 min beroende på önskad smakstyrka. 

Förvaring: Förvaras torrt och mörkt.

Ursprungsland: Polen

 OBS!  Använd inte om du är allergisk mot någon av ingredienserna i preparatet.

Ekoplanet, Kamomillblomma...

49,00 kr
Kommentarer (0)
Det finns inga kundrecensioner just nu.

Du kanske också gillar