Ringblomma - Calendula officinalis 50g

45,00 kr
Inkl. moms
  • naturligt ursprung
  • örten kan användas invärtes och utvärtes
  • passar bra i örtte eller som naturkosmetik
  • bra i behandling av många hudproblem

Jämförpris: 450kr/kg

Kvantitet
1
I Lager

 Ringblomma (Calendula officinalis)

Ringblomma är en populär och uppskattad växt som blommar under lång tid, ända fram tills frosten har nått vårt land. Ringblomma är lika lätt att odla som det är att se skönheten i den.

Den innehåller eterisk olja, glykosider och triterpen saponiner, karotenoider, flavonoider, samt organiska syror och fytosteroler. Växten har välgörande egenskaper och kan användas både intern och extern.

  Användningsområden av Calendula officinalis 

Ringblomma är en av de mest populära örterna som används eftersom den har många användningsområden, till exempel används växten i form av infusion, örtte eller salva. Dessutom har den också funnit sin användning i kosmetika.

Salva:

Används på huden vid t.ex. utslag

Skönhetsprodukter:

Ringblommas egenskaper har också värderats i kosmetikaindustrin i flera år. Den används i tandkrämer, inom hårvård, ansiktsvård, som salvor, i intimhygien eller krämer. Växten är perfekt för känslig, kombinerad, torr, akne, fet och irritationsbenägen hud. Ringblomma har en antiinflammatorisk och anti-aging effekt, vårdar huden starkt och mjukar upp det, har rengörande effekt. Den har också en stor effekt på håret, speciellt vid mjäll och torrt hår.

Örtte och infusion

Örtte och infusion kan drickas upp till 3 koppar dagligen.

 Kontraindikationer och biverkningar

Ringblomma har välgörande egenskaper, men om den konsumeras i överskott kan den vara skadligt. I synnerhet personer som är allergiska mot växter från asteraceae-familjen bör inte konsumera denna ört. I det här fallet kan det orsaka en allergisk reaktion.

Försiktighet vid användning av ringblomma bör inta personer som tar läkemedel för sömnlöshet och lugnande medel. Konsumtion av mer än 3-4 koppar ringblomma örtte kan förstärka deras effekter, vilket kan få oväntade konsekvenser. Det är värt att veta att ringblomma också har en diuretisk effekt.

Ingredienser: Torkade blom (Calendula officinalis) 100%

 Dosering: Ringblomma kan användas invärtes och utvärtes.

Infusion:1-2 g torkad ringblomma häll ¾ kopp kokande vatten, låt stå täckt i 5 - 10minuter, sila. Detta örtte kan drickas upp till 3 gånger om dagen.

Förvaring: Förvaras torrt och svalt, utom räckhåll för små barn.

 OBS!

Försiktighet vid användning av ringblomma bör inta personer som tar läkemedel för sömnlöshet och lugnande medel. Konsumtion av mer än 3-4 koppar ringblomma örtte kan förstärka deras effekter. Det är värt att veta att ringblomma också har en diuretisk effekt.

Använd inte om du är allergisk mot någon av ingredienserna i preparatet. Används ej av gravida samt ammande mödrar. Använd inte för barn. Rådgör alltid med din läkare.

Ringblomma - Calendula...

45,00 kr
Kommentarer (0)
Det finns inga kundrecensioner just nu.

Du kanske också gillar