Ekoplanet Aloe vera blad - Aloe vera 100g

55,00 kr
Inkl. moms
  • kan användas utvärtes och invärtes 
  • rik på polysackarider, vitaminer, mineraler och naturliga enzymer
  • väldigt bred användningsområden

Jämförpris: 550kr/kg

Kvantitet
1
I Lager

Aloe Vera ursprung

Aloe vera är en välkänd gammal läkeväxt som under tusentals år använts i egenmedicin. Växten är tjockbladig som tros ha sitt ursprung i Nordafrika. Aloe växer i torra klimat och finns vanligtvis i Afrika och andra torra områden. Växten kan bli cirka 60 till 100 cm i höjd. Bladen är tjocka och köttiga, gröna till gröngrå.

Aloe - näringsämnen

Aloe består av många värdefulla ingredienser. Den innehåller 75 potentiellt aktiva ingredienser: vitaminer, enzymer, mineraler, sockerarter, lignin, saponiner, salicylsyra och aminosyror.

Vitaminer: aloe vera innehåller vitaminerna A, C och E, som är antioxidanter, vitamin B12, folsyra och kolin - en antioxidant som neutraliserar fria radikaler,

Enzymer: Aloe vera innehåller enzymer: alkaliskt fosfatas, amylas, karboxypeptidas, katalas, cellulas, lipas och peroxidas. Dessa enzymer hjälper till att bryta ner sockerarter och fetter,

Mineraler: Aloe innehåller kalcium, krom, koppar, selen, magnesium, mangan, kalium, natrium och zink. Dessa mineraler är nödvändiga för att olika enzymsystem ska fungera normalt,

Sockerarter: Växten innehåller monosackarider (glukos och fruktos) och polysackarider. De finns i växtens slemhinnan och är kända som mukopolysackarider.

Växtsteroider: Aloe innehåller fyra växtsteroider: kolesterol, campesterol, β-sisosterol och lupeol. 

Övrigt: Aloe består utav 20 av de 22 aminosyrorna som krävs av människokroppen och 7 av de 8 aminosyrorna som krävs för att kroppen ska fungera normalt. Den innehåller även salicylsyra med antiinflammatoriska och antibakteriella egenskaper. 

Aloe Vera användningsområden:

*maträtter,

*kosmetika,

*kosttillskott,

*örtprodukter

Är Aloe Vera en säker växt att använda?

Lokal applicering av aloe vera för mindre hudproblem är säker för de flesta. Det tolereras i allmänhet väl, även om hudirritation och allergiska reaktioner är möjliga. Använd aldrig aloe på allvarliga skärsår eller brännskador. 

Använd inte aloe vera internt om du har följande problem:

*hemorrojder,

*njursjukdom,

*nedsatt njurfunktion,

*hjärtsjukdom,

*diabetes.

Var uppmärksam på hur din kropp reagerar på aloe vera. Om du upplever någon känslighet eller biverkningar, använd inte örten. Undvik också att ta aloe inom två veckor efter en planerad operation.

Möjliga biverkningar av aloe vera inkluderar:

*njurproblem,

*blod i urinen

*lågt nivå av kalium,

*muskelsvaghet,

*diarre,

*illamående eller buksmärtor

*elektrolyt obalans.

VIKTIGT!

Gravida eller ammande kvinnor och barn under 12 år bör undvika att ta aloe vera oralt.

Ingredisenser: Aloe vera (Aloe vera) torkade blad 100%

Dosering: En halv tesked torkade blad blanda med en kopp kokande vatten och låt stå i 10-15 minuter innan servering. Drick upp till 2 koppar om dagen.

Förvaring: Förvaras utom syn- och räckhåll för barn, i sluten behållare vid en temperatur som inte är högre än 25°C, skyddad från ljus, fukt och påverkan av främmande lukter.

Ursprungsland: Polen

OBS!

Var försiktigt med internt användning om du har följande problem: hemoroider, njursjukdom, hjärtsjukdomar samt diabetes.

Använd inte om du är allergisk mot någon av ingredienserna i preparatet. Används ej av gravida samt ammande mödrar. Använd inte för barn. Rådgör alltid med din läkare.

Ekoplanet Aloe vera blad -...

55,00 kr
Kommentarer (0)
Det finns inga kundrecensioner just nu.

Du kanske också gillar