Köpvillkor

Allmänt

Vi reserverar oss för eventuell slutförsäljning av en produkt. Om en produkt inte finns i lager vid tillfället för din beställning meddelas du om beräknad leveranstid.

Priser
De priser som anges är inklusive moms i svenska kronor. Det pris som är angivet vid din beställning är gällande pris. Vi förbehåller oss rätten att ändra priser när som helst.

Betalning
Betalning sker genom något av nedanstående fyra alternativ:

1. Betalning med kort – VISA och MasterCard genom Pay Pal system.

2. Förskottsbetalning genom insättning av hela summan på vårt bankgironummer 309-4794, I T A C Plebanek.
Dina varor skickas så snart vi kan se att pengarna har landat på vårt kontot. Detta kan ta några bankdagar varför leveransen av dina varor tar några dagar extra.

3. Avbetalning genom Klarna.

4. Betalning mot faktura 14 dagar. Fakturaavgift tillkommer med 29 SEK / köptillfälle inkl moms. Du uppger ditt personnummer och Klarna gör en kreditupplysning. Vi förbehåller oss rätten till sedvanlig kreditkontroll. Vid försenad betalning utgår påminnelseavgift med det belopp som är tillåtet enligt lag f.n. 60 SEK inkl moms, samt dröjsmålsränta om 25,00 %.

Har du några ytterligare frågor eller funderingar är du välkommen att ringa Klarna på 08-120 120 10 vardagar mellan 08.30 – 20.00 och helger 10.00 – 17.00.

Länk till Klarnas Allmänna villkor.

Länk till Standardiserad Europeisk konsumentkreditinformation .

Leverans
Leverans sker normalt inom 2-8 vardagar. Det kan ske förseningar både hos oss och hos fraktbolaget. Du får ett spårningsnummer till din e-mail i samband med att leveransen lämnar oss, så att du kan spåra ditt pakets väg själv.

Om du bor utanför Sverige ansvarar du själv för att produkten/produkterna kan importeras, samt betalar eventuella skatter och tullavgifter i ditt hemland. Om sändningen av någon anledning stoppas av tullen och måste returneras till oss debiterar vi dig returportot.

Vi använder i första hand Posten och Schenker för alla leveranser. Privatpersoner får paket hem eller till sitt närmaste Servicepoint-utlämningsställe och företag får direktleverans.

Vi återanvänder emballage och förpackningsmaterial i möjligaste mån. Bli därför inte förvånad om du ser ett främmande tryck på kartongen eller om den ser begagnad ut. Innehållet är alltid fräscht.

Leveranskostnader
Fraktkostnaden är från 12 SEK inkl. moms inom Sverige på order med ett varuvärde på upp till 1 000 SEK inkl. moms, däröver är det fraktfritt. Leverans inom EU varierar från 50 kr uppåt, beroende på storleken och vikten av beställda varor. Om du är en köpare från Norge eller annat land utanför EU, var vänlig och kontakta oss angående fraktkostnaden innan köpet. Eventuella skatter och tullavgifter kan tillkomma i ditt hemland.

Ångrat köp och reklamationer
Enligt hemköpslagen har du som konsument vid köp från en nätbutik ångerrätt på 14 dagar från det att du mottagit varan, förutsatt att varan är i nyskick och oöppnad. Om du vill ångra ett köp kontaktar du oss påinfo@ekoplanet.se eller via telefon 03 001 8888 för att komma överens om förfarandet. Varan måste vara oanvänd och returneras i originalförpackning tillsammans med eventuella dokument som medföljde produkten. Om du vill reklamera en produkt gör du på samma sätt. Meddela oss så snart som möjligt när du upptäckt skadan, hur du tror den uppstått och var den består. Om produkten är transportskadad behöver du meddela detta till utlämningsstället när du hämtar ut paketet, eller till chauffören, om skadan syns på emballaget.

Kunduppgifter
Kunduppgifter lämnas inte ut till någon extern part under några som helst omständigheter.