Ekoplanet Brännässla blad - Urtica dioica 100g

59,00 kr
Inkl. moms
  • passar i te / infusion
  • används till matlagning bland annat i soppor
  • örten har en fin mild örtsmak
  • innehåller många vitaminer och mineraler 

Jämförpris:590kr/kg

Kvantitet
2
I Lager

  
Brännässla förekomst

Växten förekommer i trädgårdar, skogar, vid floder eller sjöar, och till och med längs vägar. Anses ofta vara ett ogräs som sticks om man nuddar det, men brännässla är mycket mer än bara ogräs. Det kännetecknas av en rik sammansättning av biologiskt aktiva ämnen.

 Vad är brännässla bra för?

Nässlan har många egenskaper. Växten används till matlagning bland annat till soppor, kanske därför att örten faktiskt är rik på näring och innehåller vitaminerna B1, C, E, och K, samt fosfor, mangan, kisel och kalcium. Brännässla har en naturligt, frisk smak och lämpar sig bra till en kopp örtte. Det sägs också att nässlor har blodbildande och rensade effekt på kroppen.

 Kontraindikationer och biverkningar

Det rekommenderas att dricka upp till tre koppar dagligen för att säkerställa de gynnsamma effekterna av denna växt. Brännässla har också blodsockersänkande egenskaper, personer som lider av diabetes kan inte använda örten utan att konsultera en läkare. Gravida och ammande mödrar bör också konsultera läkare innan de använder örten.

 Ingredienser: Brännässla torkade blad (Urtica dioica ) 100%

 Dosering: ½-1 tsk örter per kopp kokande vatten. Låt dra i 10 - 15 minuter. Drick upp till tre koppar dagligen.

 Förvaring: Förvaras torrt, mörkt och väl förslutet.

 Ursprungsland: Polen

 OBS!

Brännässla har blodsockersänkande egenskaper, personer som lider av diabetes kan inte använda örten utan att konsultera en läkare. Gravida och ammande mödrar bör också konsultera en läkare innan de använder brännässlor. Använd inte vid överkänsligheten mot örten.

Ekoplanet Brännässla blad -...

59,00 kr
Kommentarer (0)
Det finns inga kundrecensioner just nu.

Du kanske också gillar