Ekoplanet

Trampört - Polygonum aviculare 100g

59,00 kr
Inkl. moms

Trampört (Polygonum aviculare) är en växt av Polygonaceae familjen, vanlig över hela jordklotet. Örten är rik på flavonoider men innehåller även sockerarter, tanniner, eterisk olja, organiska syror (inklusive salicylsyra), mineralsalter (med hög halt av välabsorberad kiseldioxid) och vitaminer (provitamin A, vitamin C och K).

Jämförpris:590kr/kg

Kvantitet
0
I Lager

Trampört 

Trampört (Polygonum aviculare) är en växt av Polygonaceae familjen, vanlig över hela jordklotet, även om källan till dess spridning var norra halvklotet. Det är en liten växt som når upp till 50 cm i längd. Den har små, avlånga blad och vit-rödgröna blommor. Den blommar från juni till oktober. 

Många människor anser trampört som ett vanligt ogräs som växer vid vägarna men även också vid floden. Denna lilla växt har dock värdefulla egenskaper.

Oftast dricks infusionen av trampört. Den är främst rik på flavonoider, ansvarig för de viktigaste effekterna av örten. Den innehåller även sockerarter, tanniner, eterisk olja, organiska syror (inklusive salicylsyra), mineralsalter (med hög halt av välabsorberad kiseldioxid) och vitaminer (provitamin A, vitamin C och K). De urindrivande egenskaperna hos denna ört har använts sedan gamla tider. Den har också antiinflammatoriska (bland annat på grund av innehållet av salicylsyra), sammandragande och avgiftande egenskaper.

Ingredienser: torkad trampört ört (Polygonum aviculare) 100%

Dosering:  Infusion- 1 msk trampört blanda med ett glas kokande vatten, låt stå täckt i 10-15 minuter, sila. Drick 2-3 koppar om dagen.

Förvaring: Förvaras torrt och svalt, oåtkomligt för små barn.

Ursprungsland: Polen

OBS!

Trampört ört skall inte användas vid allergi mot solljus, herpes, diabetes och efter hjärtinfarkt. Används ej av gravida samt ammande mödrar. Använd inte om du är allergisk mot någon av ingredienserna i produkten.

Trampört - Polygonum...

59,00 kr
Kommentarer (0)
Det finns inga kundrecensioner just nu.

Du kanske också gillar