Ekoplanet Trampört - Polygonum aviculare 100g

59,00 kr
Inkl. moms
  • rik på flavonoider
  • innehåller vitaminer
  • passar bra i örtte

Jämförpris:590kr/kg

Kvantitet
0
I Lager

Trampört (Polygonum aviculare) är en växt av Polygonaceae familjen, vanligt över hela jordklotet. Örten är rik på flavonoider men innehåller även sockerarter, tanniner, eterisk olja, organiska syror (inklusive salicylsyra), mineralsalter (med högt halt av välabsorberad kiseldioxid) och vitaminer (provitamin A, vitamin C och K).

Trampört 

Trampört (Polygonum aviculare) är en växt av Polygonaceae familjen, vanligt över hela jordklotet, även om källan till dess spridning var norra halvklotet. Det är en liten växt som når upp till 50 cm i längd. Den har små, avlånga blad och vit-rödgröna blommor. Örten blommar från juni till oktober. 

Många människor anser trampört som ett vanligt ogräs som växer vid vägarna men även också vid floden. Denna lilla växt har dock värdefulla egenskaper.

Oftast dricks infusionen av trampört. Den är främst rik på flavonoider, ansvariga för de viktigaste effekterna av örten. Den innehåller även sockerarter, tanniner, eterisk olja, organiska syror (inklusive salicylsyra), mineralsalter (med hög halt av välabsorberad kiseldioxid) och vitaminer (provitamin A, vitamin C och K). De urindrivande egenskaperna hos denna ört har använts sedan gamla tider. Den har också antiinflammatoriska (bland annat på grund av innehållet av salicylsyra), sammandragande och avgiftande egenskaper.

Ingredienser: torkad trampört hel ört (Polygonum aviculare) 100%

Dosering: Infusion- 1 msk trampört blanda med ett glas kokande vatten, låt stå täckt 10-15 minuter, sila. Drick 2-3 koppar om dagen.

Förvaring: Förvaras torrt och svalt, oåtkomligt för små barn.

Ursprungsland: Polen

OBS!

Trampört skall inte användas vid allergi mot solljus, herpes, diabetes och efter hjärtinfarkt. Används ej av gravida samt ammande mödrar. Använd inte om du är allergisk mot någon av ingredienserna i produkten.

Ekoplanet Trampört -...

59,00 kr
Kommentarer (0)
Det finns inga kundrecensioner just nu.

Du kanske också gillar