Ekoplanet

Åsnetörne rot- Ononis spinosa radix 100g

59,00 kr
Inkl. moms

Åsnetörne (Ononis spinosa) är en flerårig ört som tillhör familjen ärtväxter. Användes redan under antiken som naturmedel. Örten innehåller många värdefulla aktiva ämnen bland annat: eteriska oljor, flavonoider, triterpener (onocerin) och tanniner.

Jämförpris:590kr/kg

Kvantitet
0
I Lager

Åsnetörne förekomst

Örten är en flerårig växt som tillhör familjen ärtväxter. Blir mellan 20 och 50 centimeter hög. Blommar från juli till september med rosa blommor i bladvecken. Illaluktande. Den  är vanlig i Europa och även i Asien, främst på torra, ibland sandiga platser.

Åsnetörne användningsområden

Många värdefulla aktiva substanser har isolerats från roten av åsnetörne, av vilka de viktigaste är: flavonoider (huvudsakligen: ononin, onospin), triterpener (onocerin), tanniner, organiska salter, hartser och eteriska oljor.

Användningen av åsnetörne går tillbaka till antiken. På medeltiden odlades den i trädgårdar tillsammans med andra örter. Ett avkok av roten användes för att rena kroppen. De gamla grekerna och romarna använde örten för njurproblem samt för att ta bort sand och små stenar.

Ingredienser: Åsnetörne torkade rot ( Ononis spinosa) 

Dosering: 1tsk (ca 4 g) till 2,5 dl hett vatten. Låt dra 15 minuter. Drick tre gånger om dagen.

Förvaring: Förvaras torrt och svalt, oåtkomligt för små barn.

OBS!

Använd inte produkten under graviditet, amning samt för barn. Använd inte heller om du är allergisk mot någon av ingredienserna i produkten.

Åsnetörne rot- Ononis...

59,00 kr
Kommentarer (0)
Det finns inga kundrecensioner just nu.

Du kanske också gillar