Ekoplanet

Kåltistel ört - Cirsium oleraceum 100 g

49,00 kr
Inkl. moms

Kåltistel (Cirsium oleraceum) är en ört - och ätbar växt. Också en gång ansett som en magisk ört. Växten är flerårig, och kan bli upp till 1,5m hög. Blomningstiden är juli till september.

Jämförpris: 490kr/kg

Kvantitet
0
I Lager

Örten växer i centrala och norra Europa, såväl som i Asien. Den trivs på fuktiga ängar, i dikeskanter, bäckraviner och fuktiga skogar. Förr i tiden användes kåltisteln i folkmedicinen för att ta bort förtrollningar från människor. Denna växt troddes ha övernaturliga krafter och skydd. Man trodde att kåltisteln renar dålig energi och kastar ut onda krafter och sjukdomar.

Kåltisteln är en växt mycket rik på aktiva föreningar. Den innehåller minst 7 flavonoider men även fytosteroler, pektiner och mineralsalter. Den rekommenderas som ett urindrivande och avgiftande medel. Vårdar håret och huden.

Ingredienser: Kåltisteln ( Cirsium oleraceum) torkad ört 100%

Dosering: Låt 1-2 teskedar kåltisteln dra i en kopp kokhett vatten i 10-15 minuter. Sila.Det rekommenderas att dricka ett glas infusion två gånger om dagen.

Förvaring: Förvaras svalt och torrt. Utom räckhåll för små barn.

Ursprungsland:Europa

OBS!

Liksom alla örter bör kåltisteln tas med försiktighet och avbrytas intaget vid tecken på allergi. Örten kan vara skadlig i stora mängder. Används ej av gravida, ammande samt barn.

Det är bäst att rådfråga en läkare eller apotekspersonal vid intag av växtbaserade preparat, eftersom valet av ett lämpligt växtpreparat kräver lika mycket kunskap som när det gäller ett kemiskt preparat. Man bör komma ihåg att dessa typer av preparat kan interagera med de mediciner som tas, vilket utgör ett hot mot hälsan. Vissa växtbaserade preparat kan ha en mycket stark effekt, så man bör följa alla rekommendationer och restriktioner från tillverkaren.

Kåltistel ört - Cirsium...

49,00 kr
Kommentarer (0)
Det finns inga kundrecensioner just nu.

Du kanske också gillar