Ekoplanet, Cikoriarot - Cichorium intybus 100g

35,00 kr
Inkl. moms
  • roten är rik på inulin 
  • innehåller aktiva ämnen
  • använts tidigare under kristider som kaffesurrogat och för att dryga ut kaffet

Jämförpris: 350kr/kg

Kvantitet
3
I Lager

Cikoria (Cichorium intybus) är en vacker blå ört med en mycket användbar och nyttig rot. Roten är rik bl.a.på inulin som är en fiber. Cikoria som hel ört innehåller cichoriin, bitterämnet intybin, kolin, eterisk olja, harts och garvämnen.

 Vad är cikoria?

Cikoria (Cichorium intybus) är en vacker blå ört med en mycket användbar och nyttig rot. Den växer vilt i södra och mellersta Sverige, gärna längst vägkanter och i diken.

 Vad innehåller cikoria?

Cikoria innehåller upp till 50% inulin, en polysackarin som enbart omvandlas till fruktsocker, vilket gör den till en utmärkt ingrediens för diabetiker och andra med blodsockerproblem. Cikoria som hel ört innehåller cichoriin, bitterämnet intybin, kolin, eterisk olja, harts och garvämnen. 

Örten har använts tidigare under kristider som kaffesurrogat och för att dryga ut kaffet. Då användes rostade cikoriarötter. Cikoria ingår i flera kaffeersättningar på marknaden. Cikoriaroten har en fyllig och söt smak.

Ingredienser: Cikoriarot (Cichorium intybus)

 Dosering: 1/2-1 tsk ört per kopp kokande vatten. Låt dra 5-10 min. Sila. drick 1-3 koppar dagligen.

Förvaring: Förvaras torrt och svalt, utom räckhåll för små barn.

  OBS! Använd inte om du är allergisk mot någon av ingredienserna i preparatet. Används ej av gravida samt ammande mödrar. Använd inte för barn. Rådgör alltid med din läkare.

Ekoplanet, Cikoriarot -...

35,00 kr
Kommentarer (0)
Det finns inga kundrecensioner just nu.

Du kanske också gillar