Ekoplanet, Ålandsrot -Inula helenium 100g

59,00 kr
Inkl. moms
  • naturligt ursprung
  • innehåller inulin
  • passar i infusion/dekokt

Jämförpris: 590kr/kg

Kvantitet
0
I Lager

 Ålandsrot (Inula helenium) förekomst

Ålandsrot är en vacker växt med blomma och djup symbolik. Det latinska namnet på växten är Inula helenium och hänvisar direkt till Helena av Troja. Prinsessan blev kidnappad från sin hemstad och fällde många tårar, legenden säger att gula blommor som liknar solrosor växte i deras ställe.

Den berömda grekiska botanikerläkaren Discorides utökade Ålandsrot berömmelse och tilldelade det ett antal värdefulla hälsoegenskaper. Roten innehåller stärkelseämnet inulin. Örten används också inom parfymindustrin.

Kika på Ålandsrot i form av en bekväm tinktur (klicka här)

Kontraindikationer och biverkningar

Överskrid inte det rekommenderade dagliga intaget. Det finns dokumenterade rapporter om att konsumtion av för höga doser av Inula helenium-rotextrakt kan orsaka kräkningar, spasmer, diarré och i sällsynta fall till och med förlamning.

Använd ej under graviditet och amning. Örten kan även orsaka allergiska reaktioner, särskilt hos personer som är allergiska mot växter från familjen Asteraceae. Örten kan också ge effekt på sockernivåer och blodtryck. Av denna anledning bör diabetiker konsultera med läkaren om användningen av Ålandsrot.

Ingredienser: Ålandsrot 100%

 Dosering: 1 tsk Ålandsrot till ett glas kokande vatten, låt det dra i 10-15 minuter. Drick 1-2 gånger om dagen.

 Förvaring: Förvaras i sluten förpackning vid en temperatur som inte är högre än 25 ° C, skydda mot ljus, fukt och påverkan av främmande lukter. Förvaras utom syn- och räckhåll för barn.

 Ursprungsland: Polen

OBS! Överskrid ej det rekommenderade dagliga intaget. Använd inte vid allergiska reaktioner. Använd inte under graviditet och amning. Diabetiker bör konsultera användning av Ålandsrot med en läkare innan de använder örten.

Ekoplanet, Ålandsrot -Inula...

59,00 kr
Kommentarer (0)
Det finns inga kundrecensioner just nu.

Du kanske också gillar