Inulinpulver 100g

49,00 kr
Inkl. moms
  • naturligt förekommande socker
  • vitt pulver
  • utmärkt prebiotika
  • innehåller ej gluten

Detta är ett kosttillskott.

Jämförpris: 490kr/kg

Kvantitet
0
I Lager

Vad är Inulin?

Inulin är en polysackarid med en lång rad egenskaper. Dess karakteristiska egenskap är framför allt lågt värmevärde - det är nästan tio gånger mindre sött än vanligt socker. Inulin har gelande, strukturbildande, stabiliserande och förtjockande egenskaper.

Som det visar sig motsvarar 1g inulin 4g fett. Produkter med inulininnehåll förlorar inte sitt värde, behåller alla sina värdefulla egenskaper. Dessutom förbättrar inulin i en given produkt dess smak och konsistens, och ger även en känsla av krämighet när du äter.

Det är värt att tillägga att inulins egenskaper som fettersättning gör att det används vid tillverkning av mat för människor som vill gå ner i vikt. Dessutom kan denna värdefulla polysackarid också hjälpa till att dämpa aptiten och få dig att känna dig mätt, vilket i sin tur förbättrar matkontrollen. Därför bör produkter med inulin nås av människor som inte bara tänker på en diet, utan också de som tänker på rätt näring och hälsa.

Var hittas inulin?

Inulin produceras huvudsakligen av växter från familjen Asteraceae. Den finns i större mängder i knölarna på cikoria, kronärtskocka, maskros, jordärtskocka, samt i lök, purjolök, vitlök, bananer och sparris.

Hur fungerar inulin?

Produkten smälts inte i matsmältningskanalen, därför fungerar det som en kostfiber och är ett utmärkt prebiotika som kan bidra till att stimulera utvecklingen av en bra bakterieflora i tarmen. Inulin kan också påverka positivt på regleringen av kolhydratmetabolismen. På grund av de värdefulla egenskaperna hos fibrer, saktar det upp absorptionen av socker från maten till blodet och minskar det glykemiska indexet för den mat som äts.

Ingredienser: inulin av cikoriarot 100%

Kan innehålla allergener: nötter 

Näringsvärde per 100g:

Energivärde - 848 kJ / 210 kcal 

fett - 0 g, 

  inklusive mättade fettsyror - 0 g 

kolhydrater - 8 g

  varv sockerarter- 8 g 

fiber -89 g 

protein - 0 g 

salt - 0,1 g

Dosering: Inulin fungerar som sötningsmedel därför kan den tillsättas till müsli, smoothie och desserter eller som förtjockning till soppor och såser. 

Förvaring: Förvaras rent och torrt. Rekommenderat lagringstemperatur: 5-25 °C . Förvaras utom räckhåll för barn.

Ursprungsland: Belgium

OBS!

Överskrid inte den rekommenderade dagliga dosen. Ett kosttillskott kan inte användas som ersättning för en varierad och balanserad kost. Använd inte om du är allergisk mot någon av ingredienserna i preparatet. Rådgör alltid med din läkare.

Inulinpulver 100g

49,00 kr
Kommentarer (0)
Det finns inga kundrecensioner just nu.

Du kanske också gillar