Maskrosblad- Taraxaci folium 100g

49,00 kr
Inkl. moms
  • använts i kinesisk, ayurvedisk och arabisk medicin
  • växt med fytoterapeutiska egenskaper
  • innehåller vitaminer och mineraler
  • passar i örtte

Jämförpris: 490kr/ kg

Kvantitet
0
I Lager

Maskros är en växt med fytoterapeutiska egenskaper, känd i århundraden men underskattad. Maskrosblad är rik på luteolin och apigeninglykosider samt vitamin B och C. Innehåller även kolhydrater, betakaroten, kalium, flavonoider, oljesyra, linolsyra och tanniner. Maskros är en ätbar växt som ofta används i köket som ett komplement till sallader. Den kan ätas rå, kokt, stekt, i form av juice eller kanske den mest kända formen av infusioner.

Ingredienser:  Torkad maskrosblad 

Dosering: Infusion-1 msk maskrosblad blanda med ett glas kokande vatten och sila efter ca 10-20 minuter. Denna infusion bör drickas 1-3 gånger om dagen. Maskrosen smakar bittert därför kan infusionen sötas med lite honung. Maskrosen kan också användas i köket till sallader eller bakning.

Förvaring: Förvaras torrt och svalt. Ej i direkt ljuskälla, oåtkomligt för små barn.

Ursprungsland: Polen

OBS!

Växten kan ge biverkningar i form av hudallergier och eksem. Vid höga doser kan förekomma besvär som magsmärtor, diarré, halsbränna och gasbildning. Ej rekommenderat för gravida och ammande mödrar.

Det är bäst att rådfråga en läkare eller apotekspersonal vid intag av växtbaserade preparat, eftersom valet av ett lämpligt växtpreparat kräver lika mycket kunskap som när det gäller ett kemiskt preparat. Man bör komma ihåg att dessa typer av preparat kan interagera med de mediciner som tas, vilket utgör ett hot mot hälsan. Vissa växtbaserade preparat kan ha en mycket stark effekt, så man bör följa alla rekommendationer och restriktioner från tillverkaren.

Maskrosblad- Taraxaci...

49,00 kr
Kommentarer (0)
Det finns inga kundrecensioner just nu.

Du kanske också gillar