Fänkålsfrö - Foeniculum vulgare 100g

59,00 kr
Inkl. moms
  •  en naturlig, anis eller lakritsliknande smak
  •  används ofta som ingrediens i salladsdressingar, smaksatt salt och i örtteer 
  • rik på fibrer

Jämförpris: 590kr/kg

Kvantitet
0
I Lager

Vad är fänkålsfrö?

Fänkål är en smal flerårig växt och en av världens mest populära och använda kryddor med många kulinariska användningsområden. Blommorna kan användas som en avslutande ört och smakämne för delikat sprit. Fröna används till alla typer av livsmedel även rötterna används ofta som medicin.

Vad är fänkålsfrö bra för?

Fänkål är rik på fibrer men även magnesium och kalium vilket kan bidra till att bibehålla normal blodtryck. Den unika smaken av fänkålsfrön gör den till ett utmärkt tillskott till vilken sallad som helst. 

Huvudingrediensen, förutom många aktiva substanser, i fänkål är en flyktig olja med en komplex struktur. Örten fungerar bra för matsmältningen.

Användningsområden av fänkålsfrön

Råa fänkålsfrön som tuggas efter maten fungerar bra för både matsmältningen och för en fräschare andedräkt. Mald fänkål kan användas till allt från soppor och stuvningar till grytor och bröd. Ger även en fräsch smak till vårrullar och risnudelsoppor. Örten kan också drickas i form av en infusion/örtte.

Ingredienser: Fänkålsfrö (Foeniculum vulgare) 100%

Användning:

Örten kan änvändas till allt från soppor och stuvningar till grytor och bröd. 

Infusion/örtte: 1msk fänkålsfrön (helst krossad), häll till en kopp kokande vatten, blanda och brygg täckt i 10-15 minuter. Sila och drick 2-3 gånger om dagen, ett halvt glas för vuxna, en matsked för barn och en tesked för spädbarn.

Förvaring: Torrt och svalt. Utom räckhåll för små barn.

Ursprungsland: Polen

Fänkålsfrö - Foeniculum...

59,00 kr
Kommentarer (0)
Det finns inga kundrecensioner just nu.

Du kanske också gillar