Ziola z kurpi

Maskrosblad- 100g

35,00 kr
Inkl. moms

Maskrosen har använts i kinesisk, ayurvedisk och arabisk medicin i århundraden. Det är en växt med fytoterapeutiska egenskaper.

Kvantitet
0
I Lager

Maskros är en växt med fytoterapeutiska egenskaper, känd i århundraden men underskattad. Maskrosblad är rik på luteolin och apigeninglykosider samt vitamin B och C.  Innehåller även kolhydrater, betakaroten, kalium, flavonoider, oljesyra, linolsyra och tanniner. Maskros är en ätbar växt som ofta används i köket som ett komplement till sallader. Den kan ätas rå, kokt, stekt, i form av juice eller kanske den mest kända formen av infusioner.

Ingredienser: Maskrosblad 

Dosering: Infusion- hälla 1 matsked av örten med ett glas kokande vatten och sila efter ca 10-20 minuter. Denna infusion bör drickas 1-3 gånger om dagen. Maskrosen smakar bittert så du kan söta den med lite honung. Maskrosen kan också användas i köket till sallader eller bakning.

Förvaring: Förvaras torrt och svalt. Ej i direkt ljuskälla.

OBS!

Växten kan ge biverkningar i form av  hudallergier och eksem. Vid höga doser kan förekomma besvär med magsmärtor, diarré, halsbränna och gasbildning.Ej rekommenderat för gravida och ammade mödrar.

Det är bäst att rådfråga en läkare eller apotekspersonal vid intag av växtbaserade preparat, eftersom valet av ett lämpligt växtpreparat kräver lika mycket kunskap som när det gäller ett kemiskt preparat. Man bör komma ihåg att dessa typer av preparat kan interagera med de mediciner som tas, vilket utgör ett hot mot hälsan. Vissa växtbaserade preparat kan ha en mycket stark effekt, så man bör följa alla rekommendationer och restriktioner från tillverkaren.

Maskrosblad- 100g

35,00 kr
Kommentarer (0)
Det finns inga kundrecensioner just nu.