- Slut i Lager
Daggkåpaört - Alchemilla vulgaris 100g
Daggkåpa (Alhemilla vulgaris ) var känd redan på medeltiden. Det ansågs vara en magisk växt och användes för olika ritualer. Idag används örten mest som infusion men daggkåpa hittar även sin användning i köket. Växten innehåller bland annat: lutein, flavonoider och fytosteroler.
Jämförpris: 590kr/kg
Daggkåpa ursprung
Daggkåpa (Alhemilla vulgaris ) var känd redan på medeltiden. Det ansågs vara en magisk växt och användes för olika ritualer. Den växer under naturliga förhållanden i nästan hela Europa.
Daggkåpan trivs på öppna till halvöppna frodiga växtplatser eller på ängar, vägrenar och stränder. Växten behöver en solig eller halvskuggig plats på torr eller frisk sandjord.
Användning:
Daggkåpa har en fin smak, de milt beska bladen passar i örtdrycker, soppor och till bakning. De smakar även gott i sallader eller på brödet. Blommorna och fröna passar som krydda.
Örten innehåller bland annat: flavonoider, fytosteroler, saponiner, garvsyra och är en källa till vitaminer, särskilt vitamin C, och mineraler.
Ingredienser: Daggkåpa torkade ört
Dosering: Brygg en kopp örtte med 1-2 teskedar daggkåpa som får dra i 5-10 minuter.
Förvaring: Förvaras torrt, mörkt och väl förslutet.
Ursprungsland: Polen
OBS!
Använd inte vid allergiska reaktioner. Använd inte under graviditet och amning.