Krusskräppa rot - Rumex crispus 100g

59,00 kr
Inkl. moms
  • har en intensiv arom och en bitter smak
  • innehåller bioaktiva ämnen
  • antioxidant
  • passar i infusion/avkok

Jämförpris: 590kr/kg

Kvantitet
0
I Lager

Krusskräppa var en gång en växt som ofta användes i alla hem. För närvarande används oftast rot för att brygga örtteer med en intensiv arom och en bitter smak.

Krusskräppa är en ört med många intressanta egenskaper. Rötter innehåller:

*tanniner, 

*flavonoider, 

*karotener, 

*organiska syror som oxalsyra och vinsyra och deras salter, 

*vitamin C  

Den otvivelaktiga fördelen med denna växt är det relativt höga innehållet av järn, vars absorption förbättras av förekomst av vitamin C. På grund av den höga koncentrationen av flavonoider hjälper krusskräppa- infusioner att bekämpa fria radikaler som är ansvariga för kroppens åldrandeprocess.

Inom folkmedicinen användes krusskräppa bl.a som kramplösande medel samt utvärtes mot hudproblem. Örten har antiseptiska, bakteriostatiska, svampdödande och sammandragande egenskaper. Därför kan den användas vid hudirritationer, för aknebenägen hud, men även för den mer känsliga huden. En korrekt förberedd infusion kan användas för att tvätta ansiktet eller göra kompresser. Krusskräppa kan vara till hjälp vid bl.a akne eller psoriasis. Tack vare dess antioxidant egenskaper tillför krusskräppa vitalitet och lyster till trött hud. 

Ingredienser: Krusskräppa (Rumex crispus)  100%

Dosering: Häll ett glas kokande vatten över 1 tesked krusskräppa och låt det stå täckt i cirka 10-15 minuter. Drick 1-2 gånger om dagen under en period av 3 veckor. Ta sedan en paus. Örten bör användas kvartalsvis.

Förvaring: Förvaras torrt och svalt.

Ursprungsland: Polen

OBS!

På grund av det höga innehållet av oxalater kan krusskräppa orsaka bildning av njursten. Därför personer som lider av njursjukdom bör undvika denna växt. Örten rekommenderas inte för gravida och ammande kvinnor samt barn.

Det är bäst att rådfråga en läkare eller apotekspersonal vid intag av växtbaserade preparat, eftersom valet av ett lämpligt växtpreparat kräver lika mycket kunskap som när det gäller ett kemiskt preparat. Man bör komma ihåg att dessa typer av preparat kan interagera med de mediciner som tas, vilket utgör ett hot mot hälsan. Vissa växtbaserade preparat kan ha en mycket stark effekt, så man bör följa alla rekommendationer och restriktioner från tillverkaren.

Krusskräppa rot - Rumex...

59,00 kr
Kommentarer (0)
Det finns inga kundrecensioner just nu.

Du kanske också gillar