Ekoplanet

Äkta johannesört - Hypericum perforatum 100g

49,00 kr
Inkl. moms

Johannesört (Hypericum Perforatum) är flerårig ört och förekommer i den södra halvan av Sverige, över hela Europa och i de nordliga delarna av Afrika. Även i tempererade områden i Asien kan johannesört trivas. Växten använts i många år som naturmedel.

Jämförpris: 490kr/kg

Kvantitet
1
I Lager

Johannesört- utseende och förekomst

Johannesört är en flerårig ört. Den har gula, svartfläckiga och strimmiga kronblad . Johannesört blommar i juli till september. Växten förekommer i den södra halvan av Sverige, över hela Europa och i de nordliga delarna av Afrika. Även i tempererade områden i Asien kan johannesört trivas. Johannesört växer främst på soliga öppna platser och mager mark som i steniga backar, ensnår, på varma klippavsatser, bergknallar, ängsmark och skogsbryn.

Vad innehåller Johannesört?

Johannesört innehåller flavonoider (bland annat biflavonoider), tanniner (oligomera procyanidiner), syror, essentiella oljor, fenol-karboniska, xanthoner, fluoroglucinderivat (bland annat hyperforin) och omkring 0,1 procent naftodiantronderivat (hypericin och liknande röda pigment) med fotosensibiliserande egenskaper. Förutom tanniner och polyfenolderivat som hypericin och fagopyrin, innehåller johannesört det effektiva antibakteriella hyperforinet i relativt hög koncentration. 

Johannesört passar utmärkt för att göra ett lugnande te som lämpar sig att dricka när du känner av oro eller lättare nedstämdhet .

Ingredienser: johannesört ( torkad) 

Dosering: Låt 2 matskedar örter dra i 2 dl hett vatten.

Förvaring: Förvaras torrt, väl försluten och utom räckhåll för små barn.

Ursprungsland: Polen

OBS!

Rekommenderas inte till gravida och ammande samt för barn. Använd inte vid allergiska reaktioner. 

Det är bäst att rådfråga en läkare eller apotekspersonal vid intag av växtbaserade preparat, eftersom valet av ett lämpligt växtpreparat kräver lika mycket kunskap som när det gäller ett kemiskt preparat. Man bör komma ihåg att dessa typer av preparat kan interagera med de mediciner som tas, vilket utgör ett hot mot hälsan. Vissa växtbaserade preparat kan ha en mycket stark effekt, så man bör följa alla rekommendationer och restriktioner från tillverkaren. 

Äkta johannesört -...

49,00 kr
Kommentarer (0)
Det finns inga kundrecensioner just nu.

Du kanske också gillar