Cnicus ört - Cnicus benedictus 100g

49,00 kr
Inkl. moms
  •  ett universalmedel för ökat välbefinnande
  •  en gång var den, en av de mest populära örtväxterna som kunde hittas i de benediktinska trädgårdar
  •  örten innehåller bland annat flavonoider, bitterföreningar, triterpener samt eteriska oljor

Jämförpris:490kr/kg

Kvantitet
0
I Lager

Cnicus utseende

Växten är ca. 60-70 cm hög, flergrenad med röda stjälkar ,håriga, limegröna, flikiga bladen med mjuka taggar. Blomman, som blommar från juli till september, är borstigt rödaktig med citrongul mitt.

Egenskaper

Cnicus benedictus är en skattkammare av flavonoider, bitterföreningar, triterpener, eteriska oljor, mineraler och vitaminer. Den innehåller mycket magnesium, jod och kalcium samt B-vitaminer och pantotensyra. Används som ett universalmedel för ökat välbefinnande.

Kontraindikationer och biverkningar

Använd inte örten vid magsår och svåra tarmsjukdomar. Överskrid ej det rekommenderade dagliga intaget eftersom det kan orsaka biverkningar som illamående, diarré och kräkningar.

Ingredienser: Cnicus (Cnicus benedictus) torkade ört

Dosering: Brygg en kopp örtte med 1-2 matskedar cnicus som får dra i 15 minuter. Sila. Drick  ½ kopp 2-3 gånger om dagen.

Förvaring: Förvaras torrt, mörkt och väl förslutet.

Ursprungsland: Polen

 OBS!

Använd inte cnicus vid magsår och svåra tarmsjukdomar. Överskrid ej det rekommenderade dagliga intaget eftersom det kan orsaka biverkningar som illamående, diarré och kräkningar. Använd inte vid allergiska reaktioner samt under graviditet, amning och till små barn.

 

Cnicus ört - Cnicus...

49,00 kr
Kommentarer (0)
Det finns inga kundrecensioner just nu.

Du kanske också gillar