- Slut i Lager
Hallonhonung - 1000ml
Hallonhonung är svårt att få tag i på grund av att hallonen blommar endast 3 veckor om året. Den kännetecknas av sin ljusa, gyllene färg och hallonfruktiga arom. Vanligtvis söt, med en delikat syrlig eftersmak, men varje burk kan ha olika eftersmak, beroende på vilken typ av hallon som används.
Jämförpris: 219kr / L
Hallonhonung
Hallonhonung är en sorthonung, vilket innebär att den har en stor mängd nektar från en specifik växt, som har gett honungen dess karaktär. Hallonhonung, som vilken honung som helst, innehåller i första hand kolhydrater - glukos och fruktos. Det är därför en källa till lättsmält energi. Det som dock utmärker hallonhonung är dess egenskaper. Den passar perfekt under känsliga tider.
Hallonhonung har sina egenskaper tack vare närvaron av enzymer (inklusive invertas, amylas), flavonoider, antioxidanter, organiska syror, mineraler (kalcium, magnesium, järn, fosfor, kalium, mangan och andra), B-vitaminer och vitamin C.
Hallonhonungs egenskaper:
Färg: Gul, men beror på hallonarten.
Smak: Söt, mild, behaglig, lätt syrlig.
Lukt: Påminner om doften av hallonblommor.
Använd inte vid fruktos- och laktosintolerans. Ej lämplig för barn under 1 år och för personer som är allergiska mot pollen. Gravida och ammande mödrar bör vara försiktiga med honung intaget.
Ingredienser : Hallonhonung
Näringsvärde per 100g
Energi: 1389 kJ/ 332 kcal
Fett (g): 0 g
varav mättat fett: 0 g
Kolhydrater: 81.5 g
varav sockerarter: 74.7 g
Protein: 0.3 g
Salt: 0 g
Dosering: Passar som sötningsmedel. Lämplig för matlagning.
Förvaring: Förvaras torrt och svalt
Ursprungsland: EU
OBS!
Använd inte vid fruktos- och laktosintolerans. Ej lämplig för barn under 1 år och för personer som är allergiska mot pollen. Gravida och ammande mödrar bör vara försiktiga med honung intaget.
Naturlig bihonung kristalliserar. Vill du göra den flytande igen? Värm upp den till 40 grader, annars skydda honungen från solljus och förvara den inte vid temperaturer över 18 grader.