Ekoplanet Hallonblad - 100g

69,00 kr
Inkl. moms
  • hallonbladen kan användas färska eller torkade i örtte
  • örten har en mild örtsmak
  • kan användas av kvinnor

Jämförpris: 690kr/kg

Kvantitet
0
I Lager

Hallon förekomst

Hallon växer framförallt på nyanlagda hyggen, men även vid branter, vägrenar och snår. Hallonbladen plockas under juni månad eftersom de unga bladen innehåller mest näringsämnen just då.

Hallon kan förväxlas med björnbär som också är ett bär men även med det mer sällsynta bäret blåhallon, vilket är surare i smaken.

Hallon användningsområden

Visste du om att hallonbladste, enligt tradition rekommenderats till gravida när de är i slutet av sin graviditet för att kroppen ska förberedas inför födseln och för att starta en förlossning?

Hallonbladen kan användas färska eller torkade i örtte. 

Ingredienser: Torkade och hackade hallonblad. 

Dosering: Krossa försiktigt en rågad tesked i en kopp och fyll upp med 2 dl kokande vatten. Låt dra i upp till 10 minuter.

Förvaring: torrt, mörkt och väl förslutet

Ursprungsland: Europa

Det är bäst att rådfråga en läkare eller apotekspersonal vid intag av växtbaserade preparat, eftersom valet av ett lämpligt växtpreparat kräver lika mycket kunskap som när det gäller ett kemiskt preparat. Man bör komma ihåg att dessa typer av preparat kan interagera med de mediciner som tas, vilket utgör ett hot mot hälsan. Vissa växtbaserade preparat kan ha en mycket stark effekt, så man bör följa alla rekommendationer och restriktioner från tillverkaren. 

Ekoplanet Hallonblad - 100g

69,00 kr
Kommentarer (0)
Det finns inga kundrecensioner just nu.

Du kanske också gillar