Ekoplanet

Brunskära ört- Bidens tripartita 100g

49,00 kr
Inkl. moms

Brunskära (Bidens tripartita) är en ettårig växt av släktet skäror. Den förekommer i södra Skandinavien och Finland. Örten kan användas invärtes men också utvärtes. Den innehåller många nyttiga mineraler, eterisk olja, flavonoider, C-vitamin och tanniner.

Jämförpris: 490kr/kg

Kvantitet
0
I Lager

Brunskära (Bidens tripartita) är en ettårig växt av släktet skäror. Den kan bli runt 60cm hög. Tripartita betyder tredelad, och syftar på bladens form. Brunskäran växer på fuktiga, försumpade ställen, mest i stillastående vatten i dammar och i diken med dybotten. Den blommar på sensommaren och hösten. 

Brunskära är väldigt skonsam därför kan den användas invärtes men också utvärtes. Det går att göra infusion av örten men även den funkar bra att använda till badet eller att tvätta ansiktet med. Växten används även inom kosmetikaindustrin.

Växten innehåller flavonoider, eterisk olja, tanniner, bitterämnen, mineraler, organiska syror, C-vitamin, karoten.

Ingredienser: Brunskära ört ( Bidens tripartita) 100%

Dosering:

Infusion: 1matsked ört per kopp kokande vatten, låt stå täckt i 15 minuter, sila. Drick 2-3 gånger om dagen innan måltid.

Infusion för badet: 200 g av örten per 5 liter kokande vatten, låt stå täckt i 15 minuter, sila. Häll infusionen till ett bad med en temperatur på upp till 38 C, badet bör inte vara längre än 15 minuter.

Förvaring: Förvaras torrt och svalt, oåtkomligt för små barn.

Ursprungsland: EU

OBS!

Överskrid ej den rekommenderade dagliga intaget. Använd inte vid allergiska reaktioner. Använd inte under graviditet och amning. Det är bäst att rådfråga en läkare eller apotekspersonal vid intag av växtbaserade preparat, eftersom valet av ett lämpligt växtpreparat kräver lika mycket kunskap som när det gäller ett kemiskt preparat. Man bör komma ihåg att dessa typer av preparat kan interagera med de mediciner som tas, vilket utgör ett hot mot hälsan. Vissa växtbaserade preparat kan ha en mycket stark effekt, så man bör följa alla rekommendationer och restriktioner från tillverkaren.

Brunskära ört- Bidens...

49,00 kr
Kommentarer (0)
Det finns inga kundrecensioner just nu.

Du kanske också gillar