Dunört / Luddunört - Epilobium parviflorum 100g

49,00 kr
Inkl. moms
  • används inom örtmedicin och folkmedicin
  • en rik källa till flavonoider, fytosteroler, tanniner och fettsyror

Jämförpris: 490kr /kg

Kvantitet
0
I Lager

Dunört är en örtartad växt känd i generationer och används ofta inom örtmedicin och folkmedicin. Den odlas också som en prydnadsväxt som kan hittas i hemträdgårdar.

Dunört är en flerårig växt som växer vilt i nästan hela Europa. Den tillhör familjen Jättenattljus. De första rapporterna om dess intressanta  egenskaper kommer från 1880, men forskning från de senaste tiotal åren har gett mer kunskap om dunörts positiva effekter.

Dunört är en rik källa till flavonoider, fytosteroler, tanniner och fettsyror. Det är dessa aktiva ingredienser som är ansvariga för dess positiva egenskaper för människokropp. Örten är därför full av antioxidanter, liksom spirulina eller råkaffe.

Ingredienser: dunört torkade ört (Epilobium parviflorum) 100%

Dosering: Låt 1-2 teskedar dunört dra i en kopp kokhett vatten i 15-20 minuter. Sila.Det rekommenderas att dricka 1-2 glas dagligen före måltid.

Förvaring: Förvaras torrt, svalt och mörkt. Förvaras oåtkomligt för små barn.

Ursprungsland: Polen

OBS!

Örten Dunört är ej rekommenderat för gravida och ammande kvinnor. Använd ej vid allergiska reaktion. Genom att påverka det endokrina systemet kan örten orsaka störningar i menstruationscykeln hos kvinnor därför bör de övervaka sin kropp under behandlingen.

Det är bäst att rådfråga en läkare eller apotekspersonal vid intag av växtbaserade preparat, eftersom valet av ett lämpligt växtpreparat kräver lika mycket kunskap som när det gäller ett kemiskt preparat. Man bör komma ihåg att dessa typer av preparat kan interagera med de mediciner som tas, vilket utgör ett hot mot hälsan. Vissa växtbaserade preparat kan ha en mycket stark effekt, så man bör följa alla rekommendationer och restriktioner från tillverkaren.

Dunört / Luddunört -...

49,00 kr
Kommentarer (0)
Det finns inga kundrecensioner just nu.

Du kanske också gillar