Ekoplanet Citronmeliss ört - Melissa officinalis 50g

45,00 kr
Inkl. moms
  • en delikat citronsmak och arom
  • används i köket 
  • passar till framställning av likörer och tinkturer
  • känd för sina avslappnande och lugnande effekter
  • passar i örtte

Jämförpris: 450kr/kg

Kvantitet
0
I Lager

Citronmeliss (Melissa officinalis) växer vilt i norra och södra Afrika samt Europa och Asien. Denna växt odlas över hela världen. Den blommar på våren och sommaren med små ljusgula blommor. 

Citronmeliss innehåller många ämnen. Den viktigaste komponenten i citronmelissblad är eterisk olja, vars huvudingredienser är citral, citronellal och geraniol. Förutom eterisk olja innehåller citronmelissblad bl.a.tanniner, flavonoider, klorofyll, karotenoider och fenolsyror, av vilka de mest aktiva är: rosmarinsyra, kaffesyra och ferulinsyra. Dessa syror har starka antioxidantegenskaper.

Örten är mest känt för sina lugnande egenskaper, som länge har använts inom folkmedicinen. Citronmeliss har sin lugnande effekt tack vare den eteriska oljan den innehåller. 

Egenskaperna hos citronmelissörten kan också användas i hemmets skönhetsbehandlingar. Citronmelissinfusion, tack vare dess antiinflammatoriska egenskaper, kommer att vara perfekt för personer med aknebenägen hud. Den ansiktsvatten som framställs av citronmeliss kommer att ge en lugnande effekt på huden och reglera talgkörtlars arbetet. Man kan också förbereda en hårsköljning baserat på citronmeliss. Det rekommenderas särskilt för personer med fett hår. Det kan också hjälpa till att bekämpa mjäll. 

Ingredienser: 100 % citronmeliss ört.

Dosering: Infusion - det rekommenderas att tillsätta 1msk ört till 250 ml kokande vatten och låt det brygga, täckt, i 15 minuter. Drycken konsumeras i 3-4 klunkar flera gånger om dagen. Det rekommenderas att dricka upp till 2-3 koppar om dagen. Överskrid ej den rekommenderade dagliga intaget. 

Förvaring:Förvaras utom syn- och räckhåll för barn, i sluten förpackning vid en temperatur som inte är högre än 25 ° C, skydda mot ljus, fukt och påverkan av främmande lukter.

Ursprungsland: Polen

OBS!

Använd inte vid allergiska reaktioner, inte heller under graviditet och amning. Rådgör alltid med din läkare. Även om det inte finns några kända biverkningar av citronmeliss, som alla örter, bör den användas med måtta. 

Det är bäst att rådfråga en läkare eller apotekspersonal vid intag av växtbaserade preparat, eftersom valet av ett lämpligt växtpreparat kräver lika mycket kunskap som när det gäller ett kemiskt preparat. Man bör komma ihåg att dessa typer av preparat kan interagera med de mediciner som tas, vilket utgör ett hot mot hälsan. Vissa växtbaserade preparat kan ha en mycket stark effekt, så man bör följa alla rekommendationer och restriktioner från tillverkaren.

Ekoplanet Citronmeliss ört...

45,00 kr
Kommentarer (0)
Det finns inga kundrecensioner just nu.

Du kanske också gillar