Ekoplanet Örtblandning - urinvägar 100g

69,00 kr
Inkl. moms
  • innehåller utvalda örter
  • blandningen innehåller: brännässla, åkerfräken, gullris, grönt te, tranbär och hibiskusblomma 
  • passar i infusion

Jämförpris: 690kr/kg

Kvantitet
0
I Lager

Brännässla blad (Urtica dioica)

Brännässlor har många egenskaper. Växten används till matlagning bland annat i soppor, kanske därför att örten faktiskt är rik på näring och innehåller vitaminerna B1, C, E, och K, samt fosfor, mangan, kisel och kalcium. Brännässla har en naturligt, frisk smak och lämpar sig bra till en kopp örtte. Det sägs också att nässlor har blodbildande och rensade effekt på kroppen.

Åkerfräken (Equisetum arvense)

Växten har en rad olika intressanta egenskaper, åkerfräken är ett gammalt universalmedel och användes flitigt för att ge livskraft, energi, motståndskraft och tankekraft åt människan.

Åkerfräken är ett värdefullt naturmedel med sitt rika innehåll av kisel och andra viktiga aktiva ämnen som: kalium, flavonoider, sapponiner, vitamin C samt organiska syror (kiselsyra, äppelsyra, askorbinsyra, oxalsyra). 

Gullris (Solidago virgaurea)

Gullris innehåller flyktig olja, flavonoider, t.ex. rutin, slem, organiska syror, massor av tanniner, hartser och saponiner. Tack vare närvaron av flavonoider och saponiner har växten en diuretisk effekt, och på grund av närvaron av en stor mängd tanniner och delvis fenolsyror har den en sammandragande effekt på slemhinnorna i matsmältningskanalen samt är antiinflammatorisk och antibakteriell.

Grönt te 

Grönt te innehåller främst polyfenolföreningar som har en antioxidanteffekt-bidrar till att skydda celler mot oxidativ stress. Dessa är i sin tur ansvariga för åldringsprocessen och utvecklingen av vissa sjukdomar.

Tranbär (Vaccinium oxycoccos)

Tranbären är djupröda och smaken kan jämföras med syrliga lingon. Bären innehåller flera olika antioxidanter, vitaminer och andra näringsämnen.

Tranbären är kända för sin fina egenskap att motverka urinvägsinfektion och används mot bland annat feber och förkylning.

Hibiskus blomma – (Hibisci flos)

Hibiskus har länge använts som prydnadsväxt, men blomman är även ätbar och anses vara en delikatess i vissa delar av Sydamerika. Växten kan användas som en fruktig smaksättare i matlagning och te, ensam eller tillsammans med andra örter och kryddor. Hibiskuste är välkänt för sin röda färg, syrlighet, unika smak och höga näringsegenskaper på grund av dess C-vitamininnehåll. I vissa länder till exempel västra Sudan är en vit hibiskusblomma populär för sin bittra smak och serveras vanligtvis till gästerna. 

Hibiscus innehåller många aktiva ämnen: 15-30% organiska syror, inklusive äppelsyra, vinsyra och citronsyra. Den innehåller också flavonoidglykosider och sura polysackarider.

OBS: Skaka örtblandningen mycket noggrant före varje användning!

Ingredienser: brännässla - 30%, åkerfräken - 20%, gullris - 20%, grönt te - 10%, tranbär - 10% och hibiskusblomma - 10%.

Dosering: Infusion - häll 2,5 dl vatten över 1 msk örtblandningen. Brygg under locket i 10-15 min. Drick 1 eller 2 gånger dagligen. Samtidigt bör du dricka mycket vatten under dagen (minst 2 liter).

Förvaring: torrt och svalt. Skyddad från ljus.

Ursprungsland: Polen

OBS!

Använd inte om du är allergisk mot någon av ingredienserna i örten. Gravida och ammande mödrar bör konsultera en läkare innan de använder denna örtblandningen.

Ekoplanet Örtblandning -...

69,00 kr
Kommentarer (0)
Det finns inga kundrecensioner just nu.

Du kanske också gillar