Ekoplanet Örtblandning- vätskeansamling 100g

69,00 kr
Inkl. moms
  • innehåller utvalda torkade örter
  • örtblandningen innehåller: maskrosrot, gullrisört, brännässleblad, grönt te och hibiskusblomma
  • passar i te /infusion

Jämförpris: 690kr/kg

Kvantitet
0
I Lager

Maskrosrot (Taraxaci radix)

Maskrosrötter är rika på bland annat bitterämnen, garvämnen, slemämnen och pektin. Bitterämnen verkar stimulerande på både matsmältningen och levern. Matsmältningen stimulerar produktionen av galla, vilket hjälper att bryta ner fett, och bukspottskörteln där en del av våra matsmältningsenzymer kommer ifrån. Örten innehåller även mineraler som järn, kalcium, folsyra och magnesium, samt vitamin C och A.

Gullris ört (Solidago virgaurea)

Gullris innehåller flyktig olja, flavonoider, rutin, slem, organiska syror, massor av tanniner, hartser och saponiner. Tack vare närvaron av flavonoider och saponiner har växten en diuretisk effekt, och på grund av närvaron av en stor mängd tanniner och delvis fenolsyror har den en sammandragande effekt på slemhinnorna i matsmältningskanalen samt är antiinflammatorisk och antibakteriell.

Brännässleblad (Urtica dioica)

Nässlan har många egenskaper. Växten används till matlagning bland annat i soppor, kanske därför att örten faktiskt är rikt på näring och innehåller vitaminerna B1, C, E, och K, samt fosfor, mangan, kisel och kalcium. Brännässla har en naturlig och frisk smak och lämpar sig bra till en kopp örtte. Det sägs också att nässlor har blodbildande och rensade effekt på kroppen.

Grönt te 

Grönt te innehåller främst polyfenolföreningar som har en antioxidanteffekt-bidrar till att skydda celler mot oxidativ stress. Dessa är i sin tur ansvariga för åldringsprocessen och utvecklingen av vissa sjukdomar.

Hibiskusblomma (Hibisci flos)

Hibiskus har länge använts som prydnadsväxt, men blomman är även ätbar och anses vara en delikatess i vissa delar av Sydamerika. Växten kan användas som en fruktig smaksättare i matlagning och te, själv eller tillsammans med andra örter och kryddor. Hibiskuste är välkänt för sin röda färg, syrlighet, unika smak och höga näringsegenskaper på grund av dess C-vitamininnehåll. 

Hibiscus innehåller många aktiva ämnen: 15-30% organiska syror, inklusive äppelsyra, vinsyra och citronsyra. Den innehåller också flavonoidglykosider och sura polysackarider.

Ingredienser: maskrosrot - 20%, gullrisört - 20%, brännässleblad, - 20%, grönt te - 20%, hibiskusblomma - 20%.

Dosering: Infusion - häll 2,5 dl kokande vatten över 1 msk örtblandningen. Låt dra i 10–15 min och drick 1 eller 2 gånger om dagen. Drick också mycket vätska under dagen minst 2 liter.

Förvaring: torrt och svalt

Ursprungsland: Polen

OBS!

Använd inte om du är allergisk mot någon av ingredienserna i örten. Gravida och ammande mödrar bör konsultera läkare innan de använder denna örtblandningen.

Ekoplanet Örtblandning-...

69,00 kr
Kommentarer (0)
Det finns inga kundrecensioner just nu.

Du kanske också gillar