Lavendelhonung 1000ml

249,00 kr
Inkl. moms
  • har en delikat arom av lavendelblommor 
  • har en karakteristisk, intensiv kryddig smak med en märkbar ton av bitterhet
  • färgen är gul eller ljusgul, ibland till och med gyllene
  • kan tillsättas till desserter, te, blanda den med vatten eller äta direkt från burken

Kvantitet
0
I Lager

Lavendelhonung kännetecknas av en delikat arom av lavendelblommor och en karakteristisk, intensiv kryddig smak, med en märkbar ton av bitterhet. Färgen är gul eller ljusgul, ibland till och med gyllene. Honungen kan tillsättas till desserter, te, blanda den med vatten eller äta direkt från burken.

Lavendelhonung

Lavendelhonung är en typ av monofloral honung av nektarn från lavendelblommor. Lavendel är en aromatisk växt som är känd för sin behagliga doft och karakteristisk, mjuk och blommig smak, med lätt söta och örtiga toner. Dess färg kan variera från en ljus nyans till en mörkare bärnsten, beroende på regionen och de specifika förhållandena för bina och lavendelblommorna.

Lavendelhonung innehåller eteriska oljor, samt organiska syror, mineraler, B-vitaminer, enzymer och flavonoider.

Honungen används ofta i köket, inte bara för att söta drycker eller bakverk, utan också som ett tillägg till många rätter.

Kom dock ihåg att inte utsätta honung för temperaturer högre än 40 grader, för vid denna temperatur förstörs de nyttiga enzymerna och proteinerna i denna produkt och dess goda egenskaper minskar. Använd ej för barn under 1 år.

Ingredienser: Lavendelhonung

Näringsvärde - genomsnittligt innehåll i 100g *

Energivärde 320 kcal 

Fett 0g 

   inklusive mättade fettsyror 0g 

Kolhydrater 81 g 

   inklusive sockerarter 75 g 

Protein 0,4 g 

Salt 0 g

* På grund av bristen på detaljerad information från biodlare kan vi inte tillhandahålla exakta näringsvärden för varje honung. 

Användning: Honungen kan användas i all matlagning, bakning, till sallader, te m.m.

Förvaring: Torrt och svalt

Ursprungsland: Europa

OBS!

Lavendelhonung ska inte tillsättas i drycker med en temperatur över 40 grader. I detta fall förlorar den sina viktigaste egenskaper. 

Använd inte vid fruktos- och laktosintolerans. Ej lämplig för barn under 1 år och för personer som är allergiska mot pollen. Gravida och ammande mödrar bör vara försiktiga med honung intaget. 

Lavendelhonung 1000ml

249,00 kr
Kommentarer (0)
Det finns inga kundrecensioner just nu.

Du kanske också gillar