- Slut i Lager
Maskroshonung – 1000ml
Maskroshonung är en sorthonung, vilket innebär att den har en stor mängd nektar från en specifik växt, som har gett honungen dess karaktär. Denna honung är extra smakrik och aromatisk.
Maskroshonung
Maskroshonung är en sorthonung, vilket innebär att den har en stor mängd nektar från en specifik växt, som har gett honungen dess karaktär.
Denna honung är extra smakrik och aromatisk. Maskroshonungen är halmfärgad. Hög halt av pollen ger den gula färgen. Väl rörd maskroshonung får en smörig konsistens.
Aktiva ämnen i maskroshonungen
Maskroshonung är mycket rik på vitaminer och mineraler. Den innehåller triterpener, karotenoider och proteiner, samt vitamin B2 och C. Honungen innehåller också järn, kalium, mangan och fosfor. De enkla sockerarterna den innehåller är bland annat fruktos och glukos, och förutom dem innehåller den även kolin, som har en gynnsam effekt, särskilt på levern.
Maskroshonung kan användas för att söta te eller till bakverk.
Honungen ska inte tillsättas i drycker med en temperatur över 40 grader. I detta fall förlorar den sina viktigaste egenskaper. Använd ej för barn under 1 år.
Ingredienser: Maskroshonung
Näringsvärde - genomsnittligt innehåll per 100 g *
Energivärde 320 kcal
Fett 0g
inklusive mättade fettsyror 0g
Kolhydrater 81 g
inklusive sockerarter 75 g
Protein 0,4 g
Salt 0 g
* På grund av bristen på detaljerad information från biodlare kan vi inte tillhandahålla exakta näringsvärden för varje honung.
Användning: Honungen kan användas i all matlagning, bakning, till sallader, te m.m.
Förvaring: Torrt och svalt
Ursprungsland: Europa
OBS!
Maskroshonung ska inte tillsättas i drycker med en temperatur över 40 grader. I detta fall förlorar den sina viktigaste egenskaper. Använd inte vid fruktos- och laktosintolerans. Ej lämplig för barn under 1 år och för personer som är allergiska mot pollen. Gravida och ammande mödrar bör vara försiktiga med honung intaget.