Örtblandning- matsmältning 100g

59,00 kr
Inkl. moms
  • innehåller noggrant utvalda örter
  • örtblandningen innehåller kummin, koriandern, fänkålsfrö, pepparmynta och kamomill
  • örter tillsammans ger ett stöd till matsmältningskanalen

Jämförpris: 590kr/ kg

Kvantitet
0
I Lager

Kummin (Carum carvi)

Kummin är en välkänd kryddväxt som växer i större delen av Europa. Kummin är en tvåårig ört som blir mellan 25-80 cm hög. Det är framför allt frukten som används. Kummin i ett örtte ger ett naturlig stöd för matsmältningen eller halsbränna. De eteriska oljorna som finns i kummin har en kramplösande effekt och kan bidra till ett bättre matsmältningen särskilt efter en stor och tung måltid.

Koriandern (Coriandrum L.)

Koriandern är en populär kryddväxt med en lång historia bakom sig. Idag används den i stora delar av världen som smaksättare i köket med även som medicinalväxt. Örten ger en stor mängd antioxidanter. Dess antioxidanteffekt hjälper till att skydda celler mot oxidativ stress. Infusion av korianderfrö har en diuretisk effekt och ger stöd till matsmältningskanalen. Att dricka regelbundet korianderinfusion kan hjälpa mot gasbildning.

Fänkålsfrö (Foeniculum vulgare )

Fänkål är en smal flerårig växt och en av världens mest populära och använda kryddor med många kulinariska användningsområden. Fänkål är rik på fibrer men även magnesium och kalium vilket kan bidra till att bibehålla normal blodtryck. Den unika smaken av fänkålsfrön gör den till ett utmärkt tillskott till vilken sallad som helst. Huvudingrediensen, förutom många aktiva substanser, i fänkål är en flyktig olja med en komplex struktur. Örten fungerar bra för matsmältningen.

Pepparmynta (Menthae piperitae )

Denna fleråriga ört har en hög mentolhalt, som ger den dess karakteristiska doft. Bra vid gaser i magen och uppkördhet. Innehåller eterisk olja.

Kamomill (Matricaria chamomilla L.)

Kamomill når från 15 till 50 centimeter och kan kännas igen på grund av sin ganska starka lukt. Kamomill kommer från den östra delen av Medelhavet och är nu populär över hela världen. Det är kamomillblommorna som är mest värdefulla, eftersom de innehåller en stor mängd eterisk olja och är rik på vitaminer och mineraler. Förutom flavonoider och antiallergiska ämnen innehåller blommorna även fytosteroler, fenolsyror, katekin-tanniner, polyacetylener, kolin, kumarin samt mineralsalter.

Torkade kamomillblommor smakar gott som kamomillte. Örten har en aromatisk doft och en milt bitter smak som många uppskattar. Örtte som kan drickas som det är eller blandas med andra torkade örter och blad för en kopp te. En kopp kamomillte på kvällen hjälper till att lugna ner sig och komma till ro.

Ingredienser: Kummin (Carum carvi) - 20%, Koriandern (Coriandrum L.) - 20%, Fänkålsfrö (Foeniculum vulgare) - 20%, Pepparmynta (Menthae piperitae ) - 20% och Kamomill (Matricaria chamomilla L.).

Dosering: 1 msk örter per kopp kokande vatten. Låt dra under locket 10- 15 min. Sila. Drick efter måltid.

Skaka produkten noggrant före varje användning!!

Förvaring: torrt och svalt. Förvaras oåtkomligt för barn! Skydda från direkt solljus.

OBS!

Örten bör ej användas av personer som är överkänsliga mot någon av de ingredienserna som finns i blandningen. Gravida och ammande mödrar bör ej använda denna produkt.

Örtblandning- matsmältning...

59,00 kr
Kommentarer (0)
Det finns inga kundrecensioner just nu.

Du kanske också gillar