Närokällan E-vitamin 200 IE - 100 kapslar
- kraftfull antioxidant
- 200IE per kapsel
- vegansk
Detta är ett kosttillskott.
Jämförpris: 3,45kr/kaps (3,45kr/portion)
E-vitamin
E-vitamin är ett fettlösligt vitamin som omfattar åtta olika molekyler: fyra tokoferoler (alfa, beta, gamma och delta) och fyra tokotrienoler (alfa, beta, gamma och delta). E-vitamin är en av de starkaste antioxidanter som skyddar mot fria radikaler. Denna vitamin skyddar även fleromättade fettsyror från att oxidera. Brist på E-vitamin kan leda till anemi (blodbrist) genom att röda blodkroppar oxideras samt olika neurologiska besvär.
Var finns E-vitamin?
Det produceras endast i växter. De naturliga källorna till denna förening är främst vegetabiliska oljor - solros, raps och majs. Det är värt att veta att kallpressade oljor innehåller cirka 75 % mer av vitamin E än de som erhålls genom raffinering. Produkter rika på vitamin E inkluderar också: valnötter och jordnötter, mandlar, pumpafrön, fullkorn och grönsaker, inklusive kål, spenat och sallad.
Ingredienser: E-vitamin (d-alfatokoferylvätesuccinat [från soja], blandade tokoferoler [d-alfa-tokoferol, d-beta-tokoferol, d-gamma-tokoferol, d-delta-tokoferol], tokotrienoler), fyllnadsmedel (alfalfa [Medicago sativa]), vegetabilisk kapsel (pullulan).
Kan innehålla allergener: soja
Det rekommenderade dagliga intaget (1 kapsel) innehåller:
E-vitamin 134 mg / 200IE 1117 %DRI
*Dagligt referensintag
Dosering: 1 kapsel per dag till mat
Förvaring: Förvaras i rumstemperatur utom räckhåll för små barn, ej i direkt solljus.
OBS!
Överskrid ej det rekommenderade dagliga intaget. Kosttillskott är inte avsett för medicinskt bruk och bör ej användas som ett alternativ till en varierad kost. Använd inte om du är allergisk mot någon av ingredienserna i preparatet. Gravida och ammande kvinnor bör rådgöra med läkare innan de använder denna produkt. Används ej av barn.