Kaliumnatriumtartrat - 100g

59,00 kr
Inkl. moms
  • natriumkalium salt av vinsyra
  • kallas tartrater
  • dess E -nummer E337
  • kan användas som surhetsreglerande medel och i bakpulver tillsammans med natriumkarbonater

Jämförpris: 590kr/ kg

Kvantitet
0
I Lager

Kaliumnatriumtartrat 

Livsmedelverket beskriver kaliumnatriumtartrat som natriumkalium salt av vinsyra. Salterna av vinsyra kallas tartrater. Detta ämnet framställdes först av en apotekare, Pierre Seignette, från La Rochelle, Frankrike. Som ett resultat var saltet känt som Seignett´a salt eller Rochellesalt.

Ämnet förekommer naturligt i många frukter, bl a vindruvor. Framställs som biprodukt inom vinindustrin. Som livsmedelstillsats är dess E -nummer E337. Används som surhetsreglerande medel och i bakpulver tillsammans med natriumkarbonater (E 500). Förstärker antioxidanters verkan att hindra härskning av oljor och brunfärgning av skalade frukter och grönsaker.

Användningsområde

Används i t.ex. kött- och ostprodukter samt bakpulver.

Produkt lämplig för veganer, GMO-fri.

Ingredienser: Kaliumnatriumtartrat. Dess molekylformel är NaKC4H4O6 · 4H2O.

Produkten är inget allergen, men försiktighet bör iakttas vid första användningen.

Användning: E337- Surhetsreglerande medel och bakpulver. Förstärker även antioxidanters verkan mot härskning och missfärgning.

Används i t.ex. kött- och ostprodukter samt bakpulver. Överskrid inte intaget på 30 mg/kg kroppsvikt per dag. 

1 platt måttbägare (1 ml) motsvarar ca 950 mg kaliumnatriumtartrat.

Förvaring: torrt och svalt. Skydda från direkt solljus. Förvaras oåtkomligt för små barn.

Ursprungsland: Italien

OBS!

Överskrid inte den rekommenderade dagliga dosen. Används ej av gravida samt ammande mödrar.

Kaliumnatriumtartrat - 100g

59,00 kr
Kommentarer (0)
Det finns inga kundrecensioner just nu.

Du kanske också gillar