Ekoplanet

Mistel ört - Viscum album 100g

39,00 kr
Inkl. moms

Mistel är en växt som har varit känd sedan antiken. På den tiden ansågs växten vara en gåva från gudarna med magiska förmågor. Det sägs att misteln på ekarna var en utmärkande lyckobringare. Det är troligt att denna växt också spelade en betydande roll i tron hos gamla keltiska druider.

Jämförpris: 390kr/kg

Kvantitet
0
I Lager

Mistel förekommer i Europa och Asien, i den tempererade klimatzonen. Oftast kan Misteln hittas på poppel, björkar, ekar, granar och tallar. Det är en vintergrön, halvparasitisk blomväxt som växer på trädgrenar. Mistelns innehåll beror på vilket trädart den växer på och tidpunkten för skörd.

De kemiska föreningarna som är ansvariga för positiva egenskaperna hos denna växt är:

*viscotoxiner (0,05-0,1%, tillhör peptider);

*lektiner (sockerrelaterade proteiner);

*polysackarider;

*sockeralkoholer;

*flavonoider (färgämnen, antioxidanter, antiinflammatoriska ämnen);

*fytosteroler;

*aminer;

*aminosyror;

*slemföreningar;

*mineralsalter, t ex föreningar av kalium, zink och kalcium.

Ingredienser: Mistel ört 100%

Dosering:

Infusionen: Blanda 2 teskedar mistel i 0,5 liter varmt vatten. Efter 30 minuters bryggning är infusionen klar för konsumtion. 

Den rekommenderade dosen är ¼ kopp, 3 gånger om dagen. 

Avkok: Blanda 2 teskedar mistel i ett glas vatten. Sätt sedan blandningen på låg värme, men låt den inte koka upp. Håll avkoket på spisen i cirka 5 minuter och sila sedan av det.

Torkad mistel kan också användas som tillsats till te - blanda 1 tesked med en varm dryck och tillsätt lite honung.

Förvaring: Förvaras torrt och mörkt

OBS!

Mistel är en växt med positiva egenskaper för människokroppen. Även om inga allvarliga biverkningar från överdosering eller långvarig användning har rapporterats, kan mistel som används i överskott orsaka magbesvär (illamående, kräkningar, diarré, kolik) och till och med delirium och kramper. 

Det rekommenderas inte att använda mistel till barn och ungdomar, samt till gravida och ammande kvinnor, 

Misteln innehåller viscumin i sina blad. Det är ett ämne som irriterar matsmältningskanalen och är giftigt för djur. Om en hund eller katt konsumerar denna växt kan allvarlig förgiftning inträffa.

Det är bäst att rådfråga en läkare eller apotekspersonal vid intag av växtbaserade preparat, eftersom valet av ett lämpligt växtpreparat kräver lika mycket kunskap som när det gäller ett kemiskt preparat. Man bör komma ihåg att dessa typer av preparat kan interagera med de mediciner som tas, vilket utgör ett hot mot hälsan. Vissa växtbaserade preparat kan ha en mycket stark effekt, så man bör följa alla rekommendationer och restriktioner från tillverkaren.

Mistel ört - Viscum album 100g

39,00 kr
Kommentarer (0)
Det finns inga kundrecensioner just nu.

Du kanske också gillar