Nanga Kudzu -Pueraria lobata 100 kapslar x 500mg

229,00 kr
Inkl. moms
  • innehåller bland annat: fosfor, kalcium och järn
  • kapslar 
  • utan konserveringsmedel, fyllmedel samt konstgjorda färger
  • vegan

 Detta är ett kosttillskott.

Jämförpris: 2,29kr /kaps (6,88 kr/ portion)

Kvantitet
0
I Lager

Kudzu förekomst

Kudzu har sitt ursprung i Japan och Kina. Växten är en mångårig klängande ärtväxt och namnet kommer av det japanska ordet för vinranka. Stjälken är dekorerad med karaktäristiska trebladiga blad och lila blommor. Själva kudzuroten är stor och lökformig.

Växten beskrivs inom den österländska traditionen av naturmedel där den använts under lång tid och tillskrivits många intressanta egenskaper. Dess välgörande egenskaper har uppskattats i århundraden, särskilt i Kina, Japan och Korea. Så tidigt som 200 f.Kr. Japanska läkare använde denna växt i form av vatteninfusion från pulvriserad kudzurot och torra alkoholextrakt. Infusionen som erhölls på detta sätt var tänkt att hjälpa till vid olika slags behandlingar.

Vad är Kudzu bra för?

Som jag redan har nämnt har kudzu använts i flera år i kinesisk och japansk okonventionellt medicin. Detta beror främst på den rika sammansättningen av denna unika växt. Kudzurot är alkalisk - den innehåller inte heller laktos och gluten, så den kan användas av personer som lider av celiaki eller laktosintolerans. Kudzu är en värdefull källa till många mineraler, inklusive fosfor, kalcium och järn. På 1990-talet upptäcktes att kudzuroten också kännetecknas av ett hög innehåll av grundämnen bland annat isoflavonoider. Roten har också använts vid huvudvärk och av kvinnor efter klimakteriet, vilket tros bero på innehållet av isoflavonoider. Örten förekommer även i många moderna studier där den studerats för sin påverkan på alkoholintag. Man kan se intressanta resultat där testpersoner minskat sin alkoholkonsumtion vid intag av kudzuextrakt (1). Dock behövs det fler studier för att man ska kunna se ett tydligt samband.

I Kina och Japan används kudzurotmjöl omväxlande med traditionellt mjöl för bakning och kudzublad används till salladsdressing. Vackra blommor som utvecklas på vinstockar, efter lämplig bearbetning, kan användas som ett söt gelé - en av favoritdesserterna för nästan varje barn. Kudzu är rik på stärkelse, vilket gör den perfekt som förtjockningsmedel för soppa eller sås.

Har Kudzu några biverkningar?

Det finns inga kända biverkningar men tänk på att alltid följa den rekommenderade dagliga intaget just för att undvika eventuella biverkningar.

Produkten är utan konserveringsmedel, fyllmedel samt konstgjorda färger. Kan användas av veganer.

Föredrar du örter i flytande form? Här hittar du kudzu i form av en bekväm tinktur.

Referenser:

1. David M Penetar, Lindsay H Toto, David Y-W Lee, Scott E Lukas. 2015. A single dose of kudzu extract reduces alcohol consumption in a binge drinking paradigm. 

Ingredienser: 1 kapsel innehåller 500 mg kudzurotextrakt standardiserat till 40 % isoflavoner (Pueraria lobata), cellulosakapsel.

Den rekommenderade dagliga intaget ( 3 kapslar) innehåller:

1500 mg av kudzurot

Dosering: 1 kapsel tre gånger om dagen före måltid.

Förvaring: torrt och svalt, oåtkomligt för små barn.

OBS!

Överskrid ej den rekommenderade dagliga intaget. Kosttillskott är inte avsett för medicinskt bruk och bör ej användas som ett alternativ till en varierad kost. Använd inte vid allergiska reaktioner. Produkten ska inte användas av barn, gravida och ammande mödrar.

Nanga Kudzu -Pueraria...

229,00 kr
Kommentarer (0)
Det finns inga kundrecensioner just nu.

Du kanske också gillar