Ekoplanet Älggräsblomma - Filipendula ulmaria 100g

69,00 kr
Inkl. moms
  • rik på salicylsyra
  • passar i örtte

Jämförpris: 690kr/kg

Kvantitet
0
I Lager

Älggräs (Filipendula ulmaria) är en ört som tillhör rosväxter och växer i hela Sverige. Den innehåller bl.a. höga halter av salicylsyra som har en naturlig effekt i kroppen. Te av älggräsblomma kan vara bra vid förkylningstider då det har betrodda egenskaper. 

Vad är älggräs?

Även kallad älgört, tillhör rosväxter och växer i hela Sverige på fuktig ängsmark, vid diken och vägkanter. Den innehåller flavonoiden quercetin, glykosiden spireasyra. Eterisk olja med bland annat salicylaldehyd och metylsalicylsyra, garvämnen, slemämnen, C-vitamin. 

På grund av stora mängder glykosider som omvandlas till salicylämnen i kroppen har älggräsblomma en naturlig effekt i kroppen. Te av älggräsblomma kan vara bra vid förkylningstider. Bladen kan även användas till att göra älggrässaft. Örten innehåller även slemämnen som ger skydd till slemhinnorna i kroppen.

OBS!

Vissa personer kan vara överkänslig mot salicylsyra.

Ingredisenser: Älggräs torkade blom

Dosering: Häll 2,5 dl kokande vatten över 1-2 tsk ört och låt dra i 5-10 min. 

Förvaring: Förvaras torrt och svalt, utom räckhåll för små barn.

OBS!

Vissa personer kan vara överkänslig mot salicylsyra. Använd inte om du är allergisk mot någon av ingredienserna i preparatet. Används ej av gravida samt ammande mödrar. Använd inte för barn. Rådgör alltid med din läkare.

Det är bäst att rådfråga en läkare eller apotekspersonal vid intag av växtbaserade preparat, eftersom valet av ett lämpligt växtpreparat kräver lika mycket kunskap som när det gäller ett kemiskt preparat. Man bör komma ihåg att dessa typer av preparat kan interagera med de mediciner som tas, vilket utgör ett hot mot hälsan. Vissa växtbaserade preparat kan ha en mycket stark effekt, så man bör följa alla rekommendationer och restriktioner från tillverkaren.

Ekoplanet Älggräsblomma -...

69,00 kr
Kommentarer (0)
Det finns inga kundrecensioner just nu.

Du kanske också gillar