Ziola z kurpi

Hagtornsfrukt - Crataegi fructus

19,00 kr
Inkl. moms

Hagtorn är en prydnadsväxt med vita och ljusrosa blommor, som har värdefulla egenskaper. Hagtorn använts inom folkmedicinen, dess frukter, blommor och blad.

VIKT
  • 100 g
  • 250 g
  • 500 g
Kvantitet
0
I Lager

Hagtornsfrukter mognar mellan augusti och september. Frukterna är lämpliga för skörd i september och oktober, först torkade vid 30 ° C och slutligen torkade vid 50 ° C.

Under lång tid har hagtorn rekommenderats av folkmedicinen, det sägs att växten kan vara behjälpligt vid behandling av åkommor som diarré, gallblåsan, astma och sömnlöshet. Hagtorns egenskaper har också uppskattats av kinesisk medicin och sockrade, torkade bär säljs på marknader.

Hagtornsfrukter är en rik källa till mineraler och andra föreningar.

Hagtorn innehåller bland annat:

*mikronäringsämnen inklusive kalium, kalcium, magnesium, fosfor och natrium;

*vitamin C, som stärker immunförsvaret;

*flavonoider, som slappnar av de glatta musklerna i  tarmarna, urinvägarna, livmodern och blodkärlen;

*procyanidiner, som försiktigt sänker blodtrycket.

Den kulinariska användningen av Hagtornsfrukt inkluderar främst konserver, sylt, saft, geléer, teer, tinkturer och Hagtornsgodis men de äts också färska. Hagtorn kan också konsumeras som en infusion.

Ingredienser: Hagtornsfrukt 100%

Dosering: Infusion- 2 teskedar hagtornsfrukt på ett glas kokande vatten, låt det dra, täckt i 20 minuter. Drick 3 gånger om dagen.

Förvaring: Förvaras torrt och svalt.

OBS!

Ej rekommenderas under graviditet och amning.

Det är bäst att rådfråga en läkare eller apotekspersonal vid intag av växtbaserade preparat, eftersom valet av ett lämpligt växtpreparat kräver lika mycket kunskap som när det gäller ett kemiskt preparat. Man bör komma ihåg att dessa typer av preparat kan interagera med de mediciner som tas, vilket utgör ett hot mot hälsan. Vissa växtbaserade preparat kan ha en mycket stark effekt, så man bör följa alla rekommendationer och restriktioner från tillverkaren.

Hagtornsfrukt - Crataegi...

19,00 kr
Kommentarer (0)
Det finns inga kundrecensioner just nu.