Ziola z kurpi

Ålandsrot rot- Radix Inulae 100g

35,00 kr
Inkl. moms

Ålandsrot även kallad för alant, Elins rot eller enulört. Den har sedan länge odlats som medicinalväxt och prydnadsväxt.

Kvantitet
0
I Lager

Ålandsrot är en vacker växt med blomma och djup symbolik. Det latinska namnet på växten är Inula helenium och hänvisar direkt till Helena av Troja. Prinsessan blev kidnappad från sin hemstad och fällde många tårar, och legenden säger att gula blommor som liknar solrosor växte i deras ställe.

Den berömda grekiska botanikerläkaren Discorides utökade Ålandsrot berömmelse och tilldelade det ett antal värdefulla hälsoegenskaper. Enligt Discorides skulle rötterna till Inula helenium läka sjukdomar i urinvägarna, andningsorganen och matsmältningssystemet, såväl som kvinnliga problem.

Roten innehåller stärkelseämnet inulin, som anses verksamt vid sockersjuka, andnings- och ämnesomsättningsbesvär m.m. Används inom parfymindustrin.

Precis som med alla andra örter, man ska inte överskrida den rekommenderade dagliga intaget. Det finns dokumenterade rapporter om att konsumtion av för höga doser av Inula helenium-rotextrakt orsakar kräkningar, spasmer, diarré och i sällsynta fall till och med förlamning. Dessutom rekommenderas det inte att använda Ålandsrot under graviditet och amning. Örten kan även orsaka allergiska reaktioner, särskilt hos personer som är allergiska mot växter i familjen Asteraceae. Örten kan också ge effekt på sockernivåer och blodtryck. Av denna anledning bör diabetiker konsultera med läkaren om användningen av Ålandsrot.

Ingredienser: ÅLandsrot rot 100%

Dosering : Häll 1 tesked Ålandsrot med ett glas kokande vatten och låt det dra i 10-15 minuter, täckt. Drick 1-2 gånger om dagen.

Förvaring: Förvaras i sluten förpackning vid en temperatur som inte är högre än 25 ° C, skydda mot ljus, fukt och påverkan av främmande lukter. Förvaras utom syn- och räckhåll för barn.

OBS!

Överskrid ej den rekommenderade dagliga intaget. Använd inte vid allergiska reaktioner. Använd inte under graviditet och amning. Diabetiker bör konsultera användning av Ålandsrot med en läkare innan de använder örten.

Det är bäst att rådfråga en läkare eller apotekspersonal vid intag av växtbaserade preparat, eftersom valet av ett lämpligt växtpreparat kräver lika mycket kunskap som när det gäller ett kemiskt preparat. Man bör komma ihåg att dessa typer av preparat kan interagera med de mediciner som tas, vilket utgör ett hot mot hälsan. Vissa växtbaserade preparat kan ha en mycket stark effekt, så man bör följa alla rekommendationer och restriktioner från tillverkaren.

Ålandsrot rot- Radix Inulae...

35,00 kr
Kommentarer (0)
Det finns inga kundrecensioner just nu.