Nanga

Kakaopulver Criollo -Theobroma cacao raw 250g

119,00 kr
Inkl. moms

Kakaoträdet (Theobroma cacao) tillhör familjen Malvaceae. Kakaobönan är naturligt rik på bland annat fibrer och protein samt järn, magnesium, kalcium och fosfor därför kan den användas som ett smidigt kosttillskott men också till allt från matlagning till tillverkning av hemgjorda hudvårdsprodukter. Innehåller ej gluten.

Jämförpris:476kr/kg

Kvantitet
0
I Lager

Criollo ursprung

Kakao Criollo kommer från Peru, där den skördas från kakaoträdet och mals till pulver vid låga temperaturer, tack vare vilken den behåller alla sina näringsvärden. Den förekommer naturligt i de tropiska skogarna i Syd- och Centralamerika. Föredrar ett varmt klimat. Den växer på bördiga jordar, på fuktiga och skuggiga platser.

Denna kakao kommer från malda criollobönor, vilket betyder "lokalt ursprung" på spanska. Dessa bönor är av hög kvalitet, utan bitterhet och smaken påminner om kola, nötter, vanilj och tobak i ett.

Kakao Criollo "gudarnas föda"

För inhemska civilisationer var kakao inte bara en matråvara, utan också, framför allt, en helig föda som hjälpte till att anknyta till den andliga världen. Kakao konsumerades under viktiga ceremonier och var en integrerad del av många ritualer. Inte utan anledning blev den känd i världen under namnet "gudarnas föda".

Kakao smakar bäst som dryck baserad på vatten eller mjölk utan tillsatt socker, men kan även användas i bakverk eller desserter. Vår kakao Criollo innehåller ej gluten. Kan användas av veganer samt vegetarianer.

Ingredienser: Criollo kakao, torkad, mald 100%.

Näringsvärde per 100g:

Energivärde: 425kcal (1790kJ)

Fett: 13,1g, 

      inklusive mättade fettsyror: 7,06g

Kolhydrater: 50,4 g, 

      inklusive sockerarter: 2,8g

Protein: 26,4g

Järn: 16,2mg

Magnesium: 524,5mg

Kalcium: 154,9 mg

Fosfor: 888,4mg

Salt: 0,02g

Använd del av växten: frön, nötter

Användning: Kakao smakar bäst som dryck baserad på vatten eller mjölk utan tillsatt socker, men kan även användas i bakverk eller desserter.

Förvaring: Förvaras oåtkomligt för barn, på en torr, sval plats. Skydda från direkt solljus.

Ursprungsland: PERU

Kakaopulver Criollo...

119,00 kr
Kommentarer (0)
Det finns inga kundrecensioner just nu.

Du kanske också gillar