Swanson

Kaliumcitrat 120 kapslar

109,00 kr
Inkl. moms

Kalium är ett av de viktigaste elementen i vår kropp, som har många funktioner och många värdefulla egenskaper. Kosten bör innehålla en daglig dos av kalium för att undvika brister på detta makronäringsämne. Tyvärr är dagens livsmedel allt fattigare på kalium, så det är värt att använda rätt utvalda kosttillskott som innehåller de bästa smältbara formerna av det. 

Kvantitet
0
I Lager

Kalium är kroppens viktigaste elektrolyt tillsammans med magnesium, natrium och kalcium. Den utför ett antal mycket viktiga funktioner, därför bör en kaliumbrist inte tillåtas dyka upp. Vilka är fördelarna för din hälsa och ditt välbefinnande med rätt daglig dos av kaliumcitrat? Detta element är viktigt för att cirkulations- och nervsystemet ska fungera korrekt. Kalium har en direkt effekt på nerv- och muskelledning, och har stor inverkan på hjärtats arbete och blodtryck.

Detta element reglerar PH, har en positiv effekt på kroppens elektrolytbalans, spelar en nyckelroll i transporten av elektriska impulser och är involverad i syresättningen av hjärnan. Att ta rätt mängd kalium och magnesium hjälper till att förhindra uttorkning. Det är värt att notera att kalium deltar i processen att bygga aminosyror och proteiner, hjälper till att kontrollera mängden vatten i vår kropp, ansvarar för korrekt muskeltonus och hjälper till att upprätthålla syra-basbalansen.

Som du kan se är kalium viktigt för att kroppen ska fungera ordentligt och hålla sig frisk. Fördelarna med att ta rätt doser av kalium är enorma, så var och en av oss bör se till att vår dagliga kost innehåller livsmedel som är rika på kalium.

De mest värdefulla källorna till naturligt kalium är kakao, frön, nötter, vallmofrön och torkad frukt. Du bör inte undvika källor till kalium som sojabönor, bönor, ärtor, persilja, avokado, bananer, potatis och tomater. Det är värt att stödja en varierad kost med kosttillskott baserade på kaliumcitrat. Kost och tillskott rik på kalium kommer att ge ovärderliga fördelar för kroppen, samt ge det bästa förebyggandet av kaliumbrist.

Kaliumcitrat - vad är det?

Kaliumcitrat är en organisk form av kalium även känd som trikaliumcitrat med molekylformeln K3C6H5O7. Kaliumcitrat är kaliumsaltet av citronsyra, det tar formen av ett vitt, luktfritt, mycket hygroskopiskt pulver. Det är en mycket löslig och lättsmält form av kalium, som används i högkvalitativa kosttillskott. Biotillgängligheten av kaliumcitrat är upp till 90 % av den dos som finns i kapseln.

 

Ingredienser: kaliumcitrat, rismjöl, kapselskal: gelatin, antiklumpningsmedel: magnesiumsalter av fettsyror och kiseldioxid.

1 kapsel (1portion) av produkten innehåller:

Kalium (från kaliumcitrat): 99 mg

Dosering:  1 kapsel dagligen i samband med en måltid.

Förvaring: Förvara på en torr och mörk plats utom räckhåll för små barn

OBS!

Överskrid inte den rekommenderade dagliga dosen. Kosttillskott är inte avsett för medicinskt bruk och bör inte användas som ett alternativ till en varierad och balanserad kost. Gravida och ammande mödrar bör rådgöra med sin läkare innan de använder produkten. Använd inte om du är allergisk mot någon av ingredienserna i produkten.

Kaliumcitrat 120 kapslar

109,00 kr
Kommentarer (0)
Det finns inga kundrecensioner just nu.